ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджетникам роздадуть борги по зарплаті перед Новим роком

|

Кабмін у грудні прийме рішення про виділення додаткових коштів на виплату заробітної плати бюджетникам, повідомив прем`єр Микола Азаров, коментуючи випадки затримок виплат педагогам, медикам та іншим соціальним працівникам, пишуть «Коментарі».

 “Усі можуть бути впевнені, що новорічні свята ми зустрінемо як годиться, з гарним настроєм і оптимізмом. Я цього всім нашим людям щиро бажаю”, – сказав чиновник.

Як відомо, згідно з даними Асоціації міст України, блокування Держказначейством рахунків органів місцевого самоврядування та масові затримки виплати зарплати почалися з червня. Середній термін затримки становить близько місяця, суми сягають десятків мільйонів гривень. Зі свого боку у Держказначействі запевняють, що гроші для виплат бюджетникам перераховують вчасно. А проблеми, мовляв, тільки через недбальство місцевої влади. “Замість того, щоб дотримуватися рекомендацій уряду про жорсткий режим економного та раціонального використання бюджетних грошей, влада на місцях продовжує використовувати гроші на непершочергові потреби”, – йдеться у листі Державної казначейської служби України.

 За словами експерта з питань соціальної політики центру імені Разумкова Павла Розенка, проблеми надалі тільки будуть загострюватись, а борги перед бюджетниками будуть тільки збільшуватись. “За десять місяців було використано повний ресурс державного бюджету України. І це призвело до того, що в кінці року фактично в уряду немає реальних грошей, щоб виконати усі соціальні зобов`язання”, – сказав він. Нагадаємо, раніше Азаров порадив опозиційним чиновникам на місцях припинити “демагогію і мітинговщину” і забути про те, що Держказначейство не виділяє гроші. Проте згодом про затримки на рівні міністрества заговорив навіть мер провладного Донецька.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *