ОСТАННІ НОВИНИ

На Самбірщині запрацювала найбільша в області селекційна ферма

|

У селищі Дубляни Самбірського району Львівщини запрацювала найбільша в області селекційна ферма. Офіційне відкриття об’єкту відбулося наприкінці жовтня, а вже цього тижня на ферму привезли першу партію породистих свиноматок. Ініціатором створення місцевого фермового виробництва виступила львівська компанія «Барком» (ТМ «Родинна ковбаска»). Про це інформує прес-служба компанії.

«Наразі на нашій фермі є 182 голів свиней із Німеччини. Тварини почувають себе добре. Успішно проходять процес адаптації після довгої дороги. Ще чотири транші з привозу свиней відбудуться у грудні та січні. Частина тварин буде з Німеччини, решта – з Чехії », – розповів керівник ферми Володимир Урбан.

Загалом ферма розрахована на 2,5 тис. свиноматок. На сьогодні –  це найбільший у  Львівській області селекційний центр, який спеціалізуватиметься на розведені чистих ліній свиней. Щороку він даватиме більше 50 тис. свиней. А у перспективі розглядається  можливість, за рахунок ферми ТзОВ «Барком», забезпечити свиноматками інші фермерські господарства, які будуть зацікавлені у якісному генетичному матеріалі.

Нова ферма збудована за найсучаснішими європейськими стандартами. Відтак, весь процес відгодівлі на об’єкті – автоматизований. Для нейтралізації неприємного запаху, облаштовано спеціальні очисні споруди.

Як розповів засновник ТзОВ «Барком» Олег Баран, на завершальній стадії проекту в області планується створити цілий комплекс ферм, який забезпечить роботою 200 місцевих мешканців. Зокрема, це Дублянська ферма (відбуватиметься процес народжування тварин), ферма у селі Мала Білина, Самбірського району (процес дорощування свиней до25 кілограм) та ферма у селі Брониця, Дрогобицького району ( відгодівля тварин до 110-120 кг).

За словами Олега Барана, у проект зі спорудження сучасного фермерського господарства львівська компанія «Барком» інвестувала майже 70 млн. гривень. Крім того, було залучено додаткові кошти на закупівлю породистих  свиней.

Фото: прес-служба ТзОВ «Барком»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *