ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємства Львівщини більше працівників звільняють, аніж беруть на роботу

|

На Львівщині зросли обсяги вивільнення працівників з підприємств – з 3,6 тис. у січні-жовтні минулого року до 4,1 тис. поточного, інформує Львівський обласний центр зайнятості. Також зменшилося число новостворених робочих місць із 46,3 тис. до 40,7 тис.

За інформацією Головного управління статистики у Львівській області, упродовж дев’яти місяців цього року чисельність звільнених із підприємств, установ та організацій осіб (89,0 тис.) переважала над прийнятими (75,4 тис.).

Негативно позначається на формуванні ринку праці й те, що вартість робочої сили на Львівщині доволі низька. Із 53,8 тис. вільних місць праці, які задекларували у січні-жовтні цього року працедавці, 19,6 відсотка складають вакансії з мінімальною зарплатою, 75,9 – оплата праці коливається від мінімального до середньообласного рівня, і лише у 4,4 відсотка пропозицій роботи зазначена зарплата, вища за середній показник в області.

Відповідно до моніторингу, число незайнятих громадян, котрі претендували на одне вільне місце праці, коливалося в області від 12 осіб на початку року до 7 у перші дні листопада.

Як вказано у повідомленні, впродовж десяти місяців цього року вдалося забезпечити позитивну динаміку реалізації державної політики зайнятості. Зокрема, у січні-жовтні п. р. роботою забезпечені 33,8 тис. незайнятих громадян, 10,6 тис. безробітних охоплено професійною підготовкою та перепідготовкою, до тимчасової зайнятості залучено 13,4 тис. клієнтів служби зайнятості. Шляхом реалізації дотаційного механізму на новостворені робочі місця працевлаштовано 1435 жителів області, у тому числі 90 молодих осіб отримали перше місце праці. Одноразовою виплатою допомоги з безробіття для відкриття власної справи скористалися 400 безробітних, з них 49 розпочали бізнес у сфері сільськогосподарського виробництва.

Фото:  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *