ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров помітив, що бюджетники сидять без зарплати

|

Прем`єр-міністр України Микола Азаров доручив з`ясувати реальний стан справ з виплати заробітної плати бюджетникам у регіонах.

Про це Укрінформу повідомили у Департаменті інформації й комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

“Прем`єр-міністр України Микола Азаров дав низку доручень з публікацій у ЗМІ та звернень, які надходили в Урядовий контактний центр і на сторінку Глави Уряду в соціальній мережі Facebook. Зокрема, це стосується теми затримок з виплатою заробітної плати”, – зазначається у повідомленні.

За словами Прем`єр-міністра, склалася досить незрозуміла ситуація, коли громадяни, ЗМІ інформують про затримки виплат заробітної плати, а жоден з керівників регіонів не звертався за допомогою до центральної влади. При цьому він знову підкреслив, що за затримки з виплатами заробітної плати вчителям, лікарям, іншим працівникам бюджетної сфери несуть персональну відповідальність керівники регіональних органів виконавчої влади.

Микола Азаров повідомив, що направив представників Секретаріату Кабінету Міністрів у регіони, щоб на місцях з`ясувати реальний стан справ з виплати заробітної плати бюджетникам.

“Нам потрібна об`єктивна картина. Буде необхідність – буде надано бюджетну підтримку”, – сказав Микола Азаров. При цьому він додав, що недопустима ситуація, коли людей відправляють у відпустки за свій рахунок, не виплачують надбавок і т.п.

Глава Уряду дав доручення Мінсоцполітики, Мінфіну детально вивчити стан справ і вжити всіх необхідних заходів для недопущення затримок виплат бюджетникам. Разом з тим Казначейству доручено надавати короткострокові цільові позики для виплати зарплат, якщо з відповідними заявками звертатимуться керівники міст.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *