ОСТАННІ НОВИНИ

Робоча група обере нелегітимного прем’єра та Кабмін - опозиція

|

Підготовча депутатська група не має повноважень для розгляду подання Президента щодо призначення нового прем’єр-міністра і членів Кабінету міністрів

Таку думку «Коментарям» висловив один з членів підготовчої групи від ВО «Батьківщина», народний депутат Сергій Сас, коментуючи заяву глави групи Володимира Литвина.

«Відповідно до ст.13 Регламенту підготовча група виконує певні повноваження щодо підготовки першої сесії та цілої низки питань, пов’язаних з формуванням фракцій, комітетів на правах профільного комітету. Ця група працює за правилами спеціальної комісії, а ця комісія має повноваження комітету з підготовки певних законопроектів. Це написано в регламенті. Ніяких питань, пов’язаних з призначеннями, відставками, перепризначення, підготовча група не має  і мати не може. Тому що до складу підготовчої групи входять народні депутати, які вступлять на посаду і одержать право законодавчої ініціативи відповідно до Конституції тільки після складання присяги», – зазначив Сергій Сас.

«А якщо комусь хочеться занадто швидко, тому що хочеться – то це ще нічого не означає», – додав Сас.

Як повідомляли «Коментарі», голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що підготовча депутатська група виконає функції комітету Верховної Ради і розгляне подання президента про призначення нового прем’єр-міністра і членів Кабінету міністрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *