ОСТАННІ НОВИНИ

Колодій хоче, щоб депутати усіх рівні повернули довіру людей

|

Новообраний голова Львівської обласної ради Петро Колодій наголошує на тому, що на сьогодні головне завдання депутатів усіх рівнів – від депутатів селищної ради до депутатів Верховної Ради – полягає в тому, щоби повернути довіру людей. Про це він сказав у своєму виступі під час підписання угоди між новообраними народними депутатами від Львівської області та органами місцевого самоврядування, яке відбулось сьогодні у Львівській обласній раді, інформує прес-служба ЛОР.

«Головним завданням депутатів усіх рівнів – від депутатів селищної ради до депутатів Верховної Ради – повернути довіру людей. Якщо нам з вами не вдасться цього зробити, якщо не зрушимо з місця важливих питань, то можемо втратити державу. Ми маємо великі надії, що після підписання угоди, після реалізації наших напрацювань, буде сформовано ланцюжок від сільського депутата, до районного, далі до обласного і до депутата Верховної Ради. Це нам дасть можливість виправити недоліки, які є в економіці, екології, інших сферах на Львівщині», – зазначив Петро Колодій.

За словами голови обласної ради, угода має на меті об’єднання зусиль депутатів щодо захисту цілісності і суверенітету держави, захисту і розвитку української мови, посилення ролі органів місцевого самоврядування у здійснення регіональної політики, створення виконавчих комітетів обласних і районних рад, зміцнення фінансової бази місцевого самоврядування та залучення фінансового ресурсу (дотацій, субвенцій, коштів державних програм) для вирішення проблемних питань територіальних громад області, боротьби з корупцією і беззаконням, боротьби з безробіттям та вирішенні інших питань соціально-економічного та культурного розвитку Львівщини.

Міський голова Львова, голова Львівського відділення Асоціації міст України Андрій Садовий привітав народних обранців з перемогою на виборах і побажав бути прикладом відстоювання інтересів свого краю. «І звичайно, бажаю, щоб ви пам’ятали, що є представниками тої землі, яка є твердинею національних і державних цінностей», – наголосив Андрій Садовий.

Секретар Львівської міської ради Василь Павлюк зазначив, що більшість з новообраних народних депутатів від Львівщини пройшли випробування в органах місцевого самоврядування і знають проблеми громад. «Мені приємно, що нарешті Львівщина отримає таке представництво у Верховній Раді – потужне, якісне і нове. Хочу побажати частіше бувати на сесіях обласної, міських, районних рад, щоб ви відчували, що діється внизу», – зазначив Василь Павлюк.

Нагадаємо, що 26 листопада у Львівській обласній раді відбулося підписання угоди між новообраними народними депутатами від Львівської області та органами місцевого самоврядування Львівщини. Від Львівської обласної ради та Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» угоду підписав голова облради Петро Колодій, від Львівського відділення Асоціації міст України – голова відділення Андрій Садовий, від Львівської міської ради – секретар ради Василь Павлюк, а також представники новообраних народних депутатів України від Львівщини Степан Кубів, Ірина Сех, Ярослав Гінка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *