ОСТАННІ НОВИНИ

Львів вшанував мільйонні жертви голодоморів

|

На головній площі міста біля пам‘ятника Тарасу Шевченку відбулась загальноміська хвилина мовчання та спільна екуменічна молитва за загиблими під час голодоморів, інформує прес-служба ЛМР.

Тисячі людей прийшли запалити свічку і віддати шану тим, хто загинув голодною смертю.

Під час поминальних заходів зачитано листи митрополита УГКЦ А.Шептицького до світової спільноти про Голодомор. Після хвилини мовчання відбулась акція «Засвіти свічку!», до якої долучились навіть наймолодші мешканці Львова.

У День пам`яті жертв голодоморів керівництво міста та області поклали квіти та композиції з пшеничних та житніх колосків до пам’ятної таблиці «Жертвам комуністичного терору, які загинули від голоду в 1946 – 1947 рр.» (залізнична станція Підзамче) та до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій (пр. Чорновола).

На всіх будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування приспущено національний прапор, а на житлових будинках він разом з траурною стрічкою. Окрім того в місті попросили утриматися від проведення заходів розважального характеру.

Щорічно, у четверту суботу листопада, яка цьогоріч припала на 24 листопада, в Україні відзначають День пам`яті жертв голодоморів.
Фото Михайла Дашковича

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *