ОСТАННІ НОВИНИ

Українцям пропонують вшанувати жертв Голодомору 33-годинним постом

|

Спілка Української Молоді в Україні, у рамках відзначення роковин Голодомору, традиційно ініціює проведення акції «Сопричастя»: 33 години посту, молитви та милостині. Про це повідомляє інформаційна референтура ЛОО СУМ в Україні.

Як вказано в зверненні, кожен, хто погодився взяти участь в акції «Сопричастя», бере на себе добровільне зобов’язання суворого посту, без вживання їжі, впродовж 33 годин (з 7:00 23 листопада до 16:00 24 листопада 2012 року). Це буде своєрідною особистою жертвою кожного з нас на спомин душі невинно загиблих від голоду 33-го року. Важливо, щоб ця своєрідна жертва була свідомою, а не механічною.

До участі в цьому заході запрошують лише повнолітніх осіб, що не мають медичних протипоказань щодо такого голодування.   

А 24 листопада о 16 годині усі учасники акції духовно єднаються у спільній молитві за упокій душі невинно вбитих та померлих від голоду.

Також організатори наголошують,  протягом 33 годин участі в акції кожен її учасник зробив також добре діло. Це може бути милостиня, пожертва на сиротинець тощо.

«Нерідко ми згадуємо про сам факт голоду 1932-1933 років, про його призвідників, але не в стані осягнути жаху, перед яким вiч-на-вiч опинився пересічний українець, з хати якого вимели останню зернину, село якого оточене кільцем вартових, діти якого просять їсти… Аби зрозуміти — потрібно пережити, або, принаймні, спробувати це зробити. Саме це є одним iз завдань акції «Сопричастя», покликаної вшанувати пам’ять жертв Голодомору шляхом посту, молитви та доброї справи», – впевнені організатори.  

Усіх, хто хоче взяти участь у «Сопричасті» просимо надіслати зголошення на електронну скриньку: [email protected]

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *