ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця підготувала до зими на 76 вагонів менше, ніж торік

|

До  зимового сезону 2012-2013 року на Львівській залізниці підготували 767 пасажирських вагонів усіх типів, інформує прес-центр “Львівської залізниці”.

Ці вагони працюватимуть на високовольтному (комбінованому) та вугільному опаленні. Через постійне старіння парку пасажирських вагонів та відсутність нового рухомого складу цьогоріч на магістралі зможуть формувати поїзди з меншої кількості вагонів, адже до роботи вдалося залучити на 76 вагонів менше, аніж минулої зими.

Загалом, готуючись до зимових  перевезень, залізничники провели капітальний  ремонт 16 вагонів, ремонт в умовах депо – 96 вагонів, технічну ревізію для  309 вагонів. Увесь інший рухомий склад також оглянули та підготували до холодів. Готуючи пасажирські вагони до експлуатації в зимовий період, залізничники перевірили надійність роботи електропневматичних гальм, електрообладнання, вентиляції вагонів, поїзного радіомовлення. У кожному вагоні для зручності і комфорту пасажирів особливу увагу звернули на підготовку систем опалення та водопостачання. Проведено додаткові інструктажі для провідників, які працюватимуть з цими системами у вагонах. Кожен вагон відповідно до вимог нормативних документів укомплектовано необхідним інвентарем, радіостанціями, протипожежними засобами, технічними та медичними аптечками.

Для забезпечення належного протиепідеміологічного захисту від вірусних та застудних хвороб усім працівникам, які перебувають у зоні підвищеного ризику через широке коло спілкування з великою кількістю людей, проведено профілактичні щеплення та санітарні інструктажі, придбано засоби індивідуального захисту.

Уже сьогодні, не чекаючи  значного зниження температурних показників, усі підрозділи залізниці забезпечені  тримісячним запасом вугілля  для опалення пасажирських вагонів, вокзалів та станцій, залізничники утеплили приміщення, перевірили усі системи опалення.

Поруч з проведенням заходів  з підготовки до роботи у зимовий  період працівники залізниці провели  аналіз пасажиропотоку у минулі роки та вкотре переконалися, що подорожі залізничним транспортом, який сьогодні є, безперечно, найбезпечнішим та найдоступнішим, щороку стають привабливішими для українців. Однак, через постійне зменшення парку пасажирських вагонів, брак коштів для оновлення та відсутність закупівель нового рухомого складу, цьогоріч Львівська залізниця не матиме змоги забезпечити усіх охочих місцями у поїздах, як і не зможе формувати додаткові (позаграфікові) зимові поїзди.

Саме з цих об’єктивних причин на Львівська магістраль звертається до пасажирів з проханням по можливості заздалегідь планувати свої поїздки та якнайшвидше звертатися у залізничні каси, аби придбати проїзні документи. Це допоможе уникнути передсвяткових черг у касах, зекономить ваш час, а впевненість у наявності квитка збереже святковий настрій. Водночас просимо пасажирів з розумінням поставитися до ситуації, коли квитків на потрібний потяг уже не буде, тоді наші працівники у касах спробують знайти для вашої поїздки альтернативний варіант (квиток на інший день, інший потяг чи в інший час).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *