ОСТАННІ НОВИНИ

Рада прийняла закон про біопаспорти з правками президента

|

Верховна Рада України прийняла закон № 10492, який передбачає введення в Україні біометричних паспортів, з пропозиціями Вікрота Януковича, які стосувалися, в першу чергу, гарантування права відмовитися від отримання біопаспортів через релігійні переконання. «За» проголосували 252 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

«Закон лише декларує право осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від внесення інформації в безконтактний електронний носій, імплантований у відповідні бланки документів. Такий підхід не узгоджується з нормами статті 35 Конституції України, які гарантують кожній людині і громадянину право на свободу світогляду і віросповідання», – написано в пропозиціях Віктора Януковича.

У зв`язку з цим, глава держави запропонував викласти відповідну статтю в такому вигляді, щоб вона відповідала положенням Основного закону:

«Особам, які через свої релігійні переконання відмовляються від внесення інформації в безконтактного електронного носія, імплантований у відповідний бланк документа, гарантується право на відмова від отримання такого документа або від внесення інформації в безконтактного електронного носія. Таке право реалізується шляхом подачі заяви до відповідного центрального органу виконавчої влади про відмову від отримання документа, що містить безконтактний електронний носій, або від внесення інформації в такого носія. В цьому випадку особі в порядку і строки, встановлені Кабінетом міністрів України, видається відповідний документ, який не містить безконтактного електронного носія, або задовольняється заява про відмову від внесення інформації в такого носія».

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *