ОСТАННІ НОВИНИ

80% анкет для отримання “шенгенок” обробляють візові центри

|

З нагоди річниці діяльності Львівського пункту прийому візових анкет (ППВА), учора було урочисто вручено 300 тисячну візу.

Зокрема, Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд урочисто привітав Назара Неха, який став власником ювілейної візи. Як зазначив Я.Дрозд, це друга віза («шопінг-віза»), яку отримав цей чоловік, вона є багаторазова терміном на рік. Окрім того, Генконсул урочисто вручив й візу № 300 001, яку отримала Юлія Денисюк. Цю візу, за словами Я.Дрозда, жінка отримала на підставі карти поляка.

Водночас як розповіла працівниця Генконсульства Лідія Аньоловська, за рік існування візових центрів на території Львівського консульського округу було оброблено 80% візових анкет. До прикладу, у Генеральному консульстві Республіка Польща було прийнято за рік 39%, у ППВА у Львові – понад 31%, ППВА у Івано-Франківську – 19%, ППВА у Тернополі – 11%.

«А за останній місяць кількість прийнятих документів вирівнялась до тієї межі, що у консульстві було прийнято близько 20% анкет, натомість 80% анкет було прийнято у ППВА, які діють на території Львівського консульського округу», – розповіла вона.

За словами Ярослава Дрозда, за звітний період було видано 50% віз на рік і більше. Окрім того, практично удвічі збільшено кількість відмов у видачі віз. За рік це число може сягнути понад 4%, тоді як минулого року консульство відмовило у видачі віз для понад 2% українців. Основною причиною, чому відмовляють українцям у видачі віз, за словами Я.Дрозда, є фальшиві документи.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *