ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові триває музичний фестиваль «Золота троянда»

|

У Львові розпочався IX Міжнародний  молодіжний музичний фестиваль ім.Ісидора Вимера «Золота троянда». В рамках заходу проходять концерти та відбуваються прослуховування молодих виконавців і композиторів. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

В рамках відкриття  фестивалю відбувся концерт в  органному залі, де виступили всесвітньовідомий  піаніст Шимон Рухман та лауреат VIII фестивалю «Золота троянда» Надія Куріна.

«Головним напрямком  фестивалю є підтримка обдарованих дітей, надання їм трампліну для розвитку здібностей та самореалізації як музикантів. Метою фестивалю є підтримка в першу чергу малозабезпечених дітей», – Олена Вимер, організатор фестивалю «Золота троянда».

«Кожен музикант мріє про звучання своєї музики, щоб почути, що вийшло. Дуже важливо  об’єднати музикантів, щоб вони більше спілкувались між собою та підтримували один одного», – каже Надія  Куріна.

Нагадаємо, Ісидор Вимер (1906-1983) – диригент, композитор, викладач, професор Львівської державної консерваторії  ім.М.Лисенка. Переїхавши до Львова у 1944 році, заснував та став керівником першого  учнівського симфонічного оркестру у Львівській музичній школі-інтернаті ім.С.Крушельницької. Ісидор Вимер – засновник кафедри народних інструментів у Львівській консерваторії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *