ОСТАННІ НОВИНИ

Податок на обмін валют не стосуватиметься "заробітчан"?

|

Законопроект про оподаткування валютних операцій не торкатиметься “заробітчан”, а також громадян, які тримають свої гроші в іноземній валюті. Про це представникам ЗМІ сказав голова Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності, митної та податкової політики Віталій Хомутиннік, передає кореспондентУНН.

“Не будуть сплачувати цей податок “заробітчани”, які заробили свої долари чи євро за межами країни і переводять до 150 тис. грн в місяць поштовими переказами України. Окрім того, ті громадяни, які тримають валюту на рахунках більше, ніж місяць, також не підпадають під сплату цього податку”, – сказав В.Хомутиннік.

За його словами, такий законопроект спрямований проти валютних спекуляцій і він дасть можливість не допустити курсові коливання.

Нагадаємо, Нацбанк допускає ініціювання введення податку на готівкові валютообмінні операції фізичних осіб.

Як відомо, 6 листопада Верховна рада прийняла закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення інструментів впливу на грошово-кредитний ринок”.

Документ надає право НБУ в будь-який момент вводити обов’язковий продаж частини валютної виручки експортерів. Але глава держави досі не підписав цей документ.

Нагадаємо, Нацбанк також визнав можливість заміни політики фіксованого курсу ринковим формуванням вартості національної валюти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *