ОСТАННІ НОВИНИ

В опозиції вважають, що спікером знову може стати Литвин

|

У Верховній Раді не буде стабільної більшості, упевнені в опозиції.

“Стабільна більшість формуватися не буде”, – сказав член УДАРу Павло Розенко, який пройшов за списками партії в парламент 7-го скликання, у ході “круглого столу” в Києві, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Я думаю, що і Партія регіонів не буде мати фракцію в 226 голосів”, – сказав він і додав, що “під конкретні голосування буде збиратися більшість”.

На думку майбутнього депутата, під голосування за призначення спікера й віце-спікерів парламенту голоси уже є, оскільки існує домовленість між комуністами й Партією регіонів.

У той же час, за словами Розенка, ситуація виглядає так, що “швидше за все, усе зведеться до того, що єдиною прийнятною схемою може справді стати спікер Володимир Литвин, а першим віце-спікером – Адам Мартинюк”.

Розенко зазначив, що третє місце в президії формальне, і якщо опозиції запропонують висунути свою кандидатуру, то вона, швидше за все, “знайде, хто займе це вільне місце”.

І депутат фракції “БЮТ-Батьківщина” Юрій Одарченко вважає, що найбільш реальною кандидатурою на посаду спікера є нинішній голова ВР Литвин.

За його словами, Литвин “має якості, які повністю влаштовують владу: він не претендуватиме на посаду президента, крім того, у Литвина є прив`язка до кримінальних справ, пов`язаних із убивством журналіста Георгія Гонгадзе, що змушує його чуйно виконувати всі вказівки, які йому дає Банкова (Адміністрація президента)”.

“Я розцінюю шанси Литвина (стати спікером), як дуже високі”, – заявив він.

Одарченко також вважає, що стабільна більшість для Партії регіонів “малоймовірна”.

Він припускає, що в парламенті можуть сформувати групу, наприклад, під керівництвом Петра Порошенка, в яку увійдуть самовисуванці, які будуть діяти за принципом “і з розумними, і з гарними”, вирішуючи і власні фінансові питання, і зберігаючи “політичне обличчя”.

Одарченко також не виключив, що буде сформована група, яка буде “лавірувати між усіма фракціями, і буде тяжіти до зв`язки “Партія регіонів – комуністи”.

Крім того, він вважає, що в новому парламенті президент Віктор Янукович буде створювати більшість у 300 голосів для внесення змін до Конституції та введення обрання президента в парламенті, а не всенародно.

У свою чергу, майбутній нардеп від ВО “Свобода” Ігор Мирошниченко сказав: “У мене є сумніви щодо стабільної співпраці комуністів і Партії регіонів. Ситуативне голосування, звісно, між ними буде, але тісної зв`язки вже немає”.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *