ОСТАННІ НОВИНИ

Колегію та костел єзуїтів можуть загородити павільйоном

|

Вздовж єдиного збереженого фрагменту середньовічного оборонного муру XIV ст.  та (пр. Свободи, 16-18), що є пам’ятками архітектури національного значення та внесені до Списку Світової Спадщини ЮНЕСКО орендарі мають намір звести павільйон, попри те, що в договорі мова йшла лише про літній майданчик. Про це заявила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Вже багато років тут є літні майданчики. Але насправді це навіси, які не прикрашають наше місто. Однак воно працює, а тепер власники почали роботи щодо накриття даху сандвіч-панелями і також мають намір поставити зашклення і зробити тут павільйон.

Вже кілька разів ми піднімаємо питання, що літній майданчик – це відкрита територія, стоять парасольки або маркізи, але в жодному разі не можуть мати бокового накриття, бо це вже павільйон. Управління двічі надало негативні висновки, написало про те, що на цій території може бути тільки реалізований проект літнього майданчика відкритого типу з  парасольками, щоб не закривало вид на церкву, оборонну стіну міста, колегію єзуїтів. Незважаючи на це, проект почав реалізуватися. Обласне управління охорони культурної спадщини надало своє погодження цього майданчика. Також було надане погодження Міністерства культури.

Назва погодженого проекту гарно завуальована переобладнанням загорожі, але це є влаштування павільйону. На цей проект ми давали двічі негативну відповідь.

Ми вважаємо, що тут усе має бути демонтовано, має бути відкрита колегія, відкритий храм. Можуть бути однотипні, однотонні парасольки і столики.

Будемо працювати  з юристами щодо способів демонтажу, бо то не є літній майданчик, а дозвіл – на літній майданчик. Підприємці  мають договір оренди землі до 2015 року. Бачимо, що зараз триває покриття сандвіч-панелями. Наступний крок – стінка, і це  буде павільйон», – розповіла Лілія Онищенко.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *