ОСТАННІ НОВИНИ

Перший національний майже став банкрутом

|

Профспілка Національної телекомпанії України заявляє про те, що НТКУ опинилася на межі банкрутства, через що трудовий колектив може втратити роботу. Про це йдеться у зверненні профспілки, опублікованому на Телекритиці.

Профспілка стверджує, що їй стало відомо про позов Міністерства фінансів до НТКУ з вимогою до телеканалу сплати 25 мільйонів гривень. Ці кошти повинні піти на погашення кредиту, наданого НТКУ ще 1996 року з держбюджету в межах співпраці України та Японії. Як повідомляється, японський кредит брався у 1996 році на суму 13,5 мільйонів доларів на закупівлю технічного обладнання, яке зараз є вже застарілим.

Водночас, генеральний директор телекомпанії Єгор Бенкендорф зазначив, що свою частину боргу погасять до кінця 2012 року За його словами, відповідно до домовленостей частину позики мала сплатити НТКУ за рахунок власних коштів, а частину – Мінфін. Однак, за словами Єгора Бенкендорфа виникли непорозуміння з іншою частиною згаданого кредиту, який мала відшкодувати держава.

“Формально схема погашення повинна була б виглядати наступним чином: Мінфін виділяє НТКУ необхідну суму з державного бюджету і вказує, на що саме повинні піти ці кошти, а НТКУ після фактичного отримання цієї суми повертає її назад в державний бюджет. Така схема повернення була спочатку визначена у відповідному розпорядженні Кабміну. Замість цього, в результаті непорозуміння, держава через суд фактично повісила другу частину кредиту знову ж на НТКУ, додала до цієї суми пеню і вимагає повернення цих коштів вже найближчим часом”. Сума, яка може бути стягнена з НТКУ, за його словами, перевищує 23 мільйони гривень. Виділити таку суму, як у НТКУ не має змоги, та вона надіється знайти порозуміння із урядом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *