ОСТАННІ НОВИНИ

У Європарламенті розвісили фото відомих українців, яким не дали "шенген"

|

У Європейському парламенті розмістили фотографії відомих українців, яким не дали шенгенських віз.

Як повідомляє кореспондент УНІАН у Брюсселі, там відбулося засідання “круглого столу” та презентація виставки “Візи? Навіщо?”.

На засіданні “круглого столу” депутат Європарламенту Павел Залевські (група народних партій, Польща), зокрема, зазначив, що виступає за скасування візового режиму з Україною.

Він звернув увагу на те, що Польща як сусід України на сьогодні видає найбільше шенгенських віз українцям, – і це свідчить про те, що у Польщі немає сумнівів у добропорядності українських громадян.

У свою чергу, заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров також зазначив, що не розуміє реальних підстав для продовження візової політики щодо України з боку ЄС.

“Якщо хтось вважає, що 20 млн євро (візових зборів щорічно) – є підставою для візової політики, то я маю сумніви в тому”, – сказав він.

“Чому Україна змогла зробити цей крок у 2005 році (скасувати візи для європейців), і чому ми не можемо отримати взаємної відповіді до цього часу?”, – додав він.

Експерт громадської ініціативи “Європа без бар’єрів” Олександр Сушко наголосив на необхідності пошуку позитивного підґрунтя для схвалення відповідних рішень серед політиків.

“Ми не скаржимося на проблеми і не звинувачуємо когось, але ми виступаємо за якнайшвидше просування до безвізового режиму в усій Європі”, – зазначив він.

Керівник ініціативи “Європа без бар’єрів” Ірина Сушко представила результати останнього моніторингу діяльності консульських установ європейських країн в Україні, зазначивши, що на сьогодні найбільший рівень відмов для українців у візах фіксується у консульствах Італії та Нідерландів.

“Порівняно із ситуацією до схвалення Європейського візового кодексу, є певні покращення, однак не настільки значні”, – зазначила вона.

Представлена в Європарламенті фотовиставка “Візи? Навіщо?” являє собою фото відомих українських спортсменів, науковців, діячів культури, яким із різних причин було відмовлено у в’їзді до Шенгенської зони різними країнами-членами ЄС.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *