ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині знешкодили групу викрадачів нафти

|

Працівники Державної податкової служби України та СБУ під час широкомасштабної операції знешкодили злочинне угрупування, яке здійснювало незаконне відкачування нафти-сирцю з нафтопроводів, інформує прес-служба ДПС у Львівській області.

Нелегальні врізки в трубопроводи та свердловини правоохоронці виявили на території Львівської та Закарпатської областей. Викрадену нафту накопичували в резервуарах, згодом сировину завантажували в автомобілі із замаскованими цистернами та транспортували на приватні нафтобази Львівської та Івано-Франківської областей, а також переробникам нафтопродуктів у Луганській, Кіровоградській, Полтавській та Донецькій областях.

Коментуючи  знешкодження злочинців, перший заступник начальника Головного управління податкової міліції ДПС України Юрій Атаманюк зазначив: «Цією операцією ми вирішили одразу кілька завдань. По-перше, захистили  державну власність, на яку зазіхали шахраї. По-друге, ми захистили чесних бізнесменів, які потерпали від нечесної конкуренції. По-третє, захистили пересічних споживачів, які могли наразитися на фальсифікат. Переконаний, що саме такі операції формують імідж податкової міліції, як ефективного та дієвого правоохоронного органу, який стоїть на сторожі інтересів держави та громадян».

Сума вилучених під час операції бурового комплексу, установки для переробки нафти, трубопрокладчика, переобладнаних автомобілів для транспортування нафти, насосних станцій та інших високотехнологічних приладів склала понад 20 млн. грн.

Наразі порушено кримінальну справу. Організатор незаконного бізнесу та його співучасники перебувають за ґратами.

Фото: Shutterstock

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *