ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники почали «трусити» водіїв рейсових автобусів

|

Прикордонники Львівського прикордонного загону взялися жорстко перевіряти автоперевізників, які здійснюють міжнародні рейси. Про це сьогодні під час круглого столу на тему «Відповідальність автоперевізників під час перетину державного кордону» перший заступник начальника Львівського прикордонного загону-начальник штабу Михайло Котов.

За його словами, на сьогодні на адресу адміністрації Державної прикордонної служби України почало надходити дуже багато скарг про те, що водії автобусів міжнародного сполучення збирають з пасажирів гроші за так би мовити швидкий перетин кордону.

«До прикладу, нещодавно був гучний випадок, коли наша співвітчизниця поскаржилася, що водій автобуса сполученням Київ-Дортмунд, під’їжджаючи до міжнародного пункту пропуску «Шегині», почав збирати з пасажирів по 5 євро за буцімто швидкий перетин кордону. Звісно, ми почали перевіряти, чи дійсно мав місце цей факт. І він дійсно був, це нам підтвердила громадянина Німеччини, яка теж їхала цим автобусом. Німкеня зазначила, що вона відмовилась здавати водію гроші. Водій дуже розлютився, а коли вони перетнули кордон, саркастично подякував тим, хто не здав грошей, сказавши, що йому довелось за них викласти 50 євро додатково», – розповів М.Котов.

За словами Михайло Котова, така ситуація серйозно підриває авторитет прикордонників, адже такі побори на кордоні неприпустимі, ба більше того, незаконні і тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

Він також зазначив, що за даним фактом розпочато внутрішнє службове розслідування, проводиться опитування всіх пасажирів згаданого рейсу. А матеріали цього розслідування будуть скеровані до прокуратури.

Окрім того, за словами першого заступника начальника Львівського прикордонного загону, прикордонники розпочали масову перевірку водіїв на предмет поборів. «Ми дуже серйозно зараз взялися за перевірки водіїв щодо їх причетності до збирання поборів. Ми проводимо опитування всіх громадян, які подорожують автобусами міжнародного сполучення, чи збирали водії з них гроші. Також ми роз’яснюємо людям, що такі дії є незаконними. Окрім того, наші офіцери будуть підсаджуватись у рейсові автобуси в якості пасажирів. До прикладу, вони будуть їхати зі Львова до кордону і спостерігати за тим, що відбувається в автобусі, які пропозиції будуть надходити пасажирам від водіїв. Ми також будемо просити керівників усіх перевізників провести дуже серйозну роботу зі своїми водіями. Бо вважаємо, що такі випадки – це шахрайство окремих осіб. І такі моменти ми будемо жорстко зупиняти, будемо проводити дуже серйозні розслідування і навіть скеровувати матеріали до прокуратури для прийняття правого рішення», – розповів М.Котов.

На останок прикордонник повідомив, що вони розробили і навіть уже роздали кільком автобусним рейсам інформаційні плакати українською та англійською мовами. Ці плакати містять інформацію про те, що збирання коштів з пасажирів є незаконним. Що давання та отримання коштів несуть за собою кримінальну відповідальність. А також на них зазначено телефон довіри Держприкордонслужби – (044) 527-63-63, за яким можна анонімно повідомити про факти поборів. Такі інформаційні плакати, за словами Михайло Котова, будуть роздані усім автоперевізникам з проханням розмістити їх у салоні автобуса. «Ми будемо просити керівників АТП слідкувати за тим, щоб такі плакати були розміщенні в автобусах на видному місці. Цей процес ми також особисто контролюватимемо», – додав М.Котов.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *