ОСТАННІ НОВИНИ

Фальшиві ліки у Львові виробляло підприємство, що не мало ліцензії 5 років

|

Підприємство, що займалося підробкою лікарських засобів у Львові не мало ліцензії ще з 2007 року. Про це розповів Сергій Чередніченко, начальник Державної служби з лікарських засобів у Львівській області.

«Ці склади було розташовані на території Львова. Робота була налагоджена в дуже тривалий термін.  Це підприємство не мало ліцензії з 2007 року, тобто уявляєте: весь час вони працювали на території Львівської області та всього західного регіону», – зазначив Сергій Чередніченко.

За його словами, роботу підприємства не зупинили швидше через брак законних підстав – це недоліки українського законодавства. Зокрема, для того, щоб провести перевірку потрібно, щоб підприємство було в базі даних, якщо ж воно не має ліцензії, то відповідно не вказане в цій базі.

Щодо виявлення підробок у аптеках, то, як  нагадав  Чередніченко, про початок  планових перевірок вони повинні попередити аптеки за 10 днів. Відповідно, за такий термін в аптеках завжди встигали приховати будь-які правопорушення.  І лише після проведення позапланових перевірок вдалось вилучити таку кількість підроблених ліків.

Як додав заступник начальника відділу управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВСУ у Львівській області Денис Гусашвілі, донедавна українське законодавство не передбачало жорсткого покарання за підробку медикаментів. Однак в червні цього року, відповідно до змін статті 321 Кримінального кодексу України фальсифікація ліків передбачає позбавлення волі до 5 років – частина перша цієї статті; 5-10 років за ґратами – частина друга 321 статті; та відповідно до частини третьої цієї статті – до довічного ув’язнення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *