ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч у Львові встановили 48 нових дитмайданчиків

|

За останніх 6 років для безпечного дитячого дозвілля у Львові встановили 307 ігрових майданчиків. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Так, у 2007 році було встановлено 43 майданчики, у 2008 – 76,  у  2009 – 57, у 2010 – 54. Торік незважаючи на скрутний економічний стан місто встановило 29 нових дитячих та дитячо-спортивних майданчиків. Цього року встановлено 48 новий дитячий майданчик, ще 7 доукомплектовано новими ігровими конструкціями.

У розрізі районів цього року нові майданчики одержали: Галицький район – 5, Франківський – 3, Шевченківський – 7, Личаківський – 7, Залізничний –11, Сихівський – 15.

«Велика мережа дитячих і спортивних дитячих майданчиків у Львові є одним з пріоритетів розвитку міста і надалі. Нещодавно ми повернулися з Івано-Франківська, де ознайомлювалися з засадами їхньої політики в сфері молоді і спорту, і також піднімали питання встановлення дитячих майданчиків у цьому місті, щоб порівняти ситуацію із Львовом. Міста трошки різні, з різною кількістю населення, але принципи підходу можна порівнювати. Так, за бюджетні кошти у Львові встановлено 307 майданчиків. У Франківську – 50. Якщо говорити про динаміку встановлення: в нас цього року встановлено 48, там в рік встановлюють не більше 5 дитячих майданчиків», – розповів Володимир Шнайдер, начальник управління молоді сім’ї та спорту.

На те, щоб юні львів’яни могли якісно проводити своє дозвілля, у міському бюджеті за 6 років (з 2007 до 2012 року) було передбачено 14 млн 450 тис грн. Цього року місто на нові дитячі майданчики виділило – 2,6 млн грн. Вартість одного майданчика в середньому становить до 50 тисяч гривень.

Для того, щоб  місто мало правові підстави встановити у тому чи іншому місті новий чи оновити наявний дитячий майданчик, його місце розташування має бути затверджене ухвалою Львівської міської ради. Управління молоді, сім’ї та спорту веде активну роботу в цьому напрямку. Лише за грудень 2011 – липень 2012 року в ухвалу внесено 93 нових адреси. Тобто незабаром за 93-ма адресами місто зможе встановити нові майданчики. І зараз вже напрацьовано матеріал для внесення ще 46 нових адрес, де для дітлахів буде можливість облаштування якісного місця для проведення дозвілля та розвитку фізичних можливостей.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *