ОСТАННІ НОВИНИ

Російська Дердждума вже занепокоєна присутністю “Свободи” у Раді

|

Депутати російської Держдуми занепокоєні результатами виборів до українського Парламенту. Про це заявив голова думського комітету у справах СНД та зв`язках зі співвітчизниками Леонід Слуцький, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в РФ.
“Ситуація тривожна”, – сказав Слуцький на засіданні, де обговорювалися підсумки роботи спостережної місії депутатів на парламентських виборах 28 жовтня.
За його словами, незважаючи на закономірну перемогу пропрезидентської Партії регіонів, неприємною несподіванкою було проходження в Раду партії “Свобода”.
“І за рахунок депутатів від мажоритарних округів фракція “Свободи” може стати навіть численнішою, ніж у комуністів”, – зазначив Слуцький, додавши, що “немає впевненості і в тому, що союз Партії регіонів з комуністами буде міцним і отримає стовідсоткову більшість”.
Голова профільного комітету побоюється, що новий склад Верховної Ради буде радикалізованим і розколотим здебільшого “чутливими для Росії досьє”.
Слуцький зізнався, що з “певним песимізмом” дивиться на майбутні перспективи великих російсько-українських домовленостей у газовій сфері, щодо прикордонних питань і Митного союзу. “Боротьба буде дуже напруженою. Явно не доводиться сподіватися на те, що легко прийматимуться важливі рішення для російсько-українських відносин”, – заявив він.
Водночас депутат висловив упевненість, що до денонсації попередніх угод і скасування законів, зокрема про Зону вільної торгівлі та регіональні мови, справа не дійде.
“Розвиток внутрішньополітичної ситуації в Україні та підсумки виборів до Верховної Ради переконують всіх нас у необхідності посилити роботу у міжпарламентському напрямку”, – зробив висновок голова комітету.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *