ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура Львівщини порушила 11 кримінальних справ щодо посадовців-лісників

|

На Львівщині прокурорами порушено 11 кримінальних справ стосовно службових осіб лісогосподарських підприємств, інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Із вказаної кількості справ 3 порушено  стосовно службових осіб дочірніх підприємств ОКСЛГП «Галсільліс» та 8 – щодо працівників державних лісогосподарських підприємств. На даний час, в суди області прокурорами направлено 9 справ.

Вказані кримінальні справи порушувались як за фактами недбалого виконання службових обов’язків щодо охорони лісу від самовільних рубок, що спричинило істотну шкоду, чи тяжкі наслідки ( ст. 367 КК України) так і за зловживання владою або службовим становищем ( ст. 364 КК України).

Зазначимо, що сума завданих збитків  у них становить 2,2 млн. грн.

Окрім цього, за наслідками спільних перевірок органів прокуратури області, держекоінспекції та лісінспекції внесено 56 подань про усунення порушень в діяльності постійних лісокористувачів області. За наслідками розгляду документів реагування 217 службових осіб, в тому числі 113 посадових осіб органів контролю притягнуто до відповідальності.

 В суди Львівщини скеровано 54 позовні заяви про стягнення 2,2 млн. грн. за порушення вимог лісового законодавства. Також, прокурорами складено 2 протоколи про вчинення корупційних діянь працівниками лісгоспів, які здійснюють лісогосподарську діяльність на території  Турківського  та Стрийського районів.

Прокуратура вживає усіх заходів, спрямованих на виявлення, припинення та попередження порушень у лісовій сфері.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *