ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО тепер ставитиметься жорсткіше до України через вибори

|

Ставлення країн НАТО до України стане жорсткішим, якщо ситуація в країні не зміниться на краще. Про це заявив Глава делегації спостерігачів від Парламентської асамблеї НАТО Ассен Агов, передає «DW».

«На жаль, останні вибори продемонстрували, що Україна зробила відчутний крок назад у демократичному розвитку», – зазначив Агов.

За його словами, це і застосування адмінресурсу, і відсутність об´єктивності в ЗМІ, і недопущення до участі у виборах відомих опозиційних лідерів.

Агов також зазначив, що порушення демократичних стандартів в Україні – очевидні, й члени парламентської асамблеї НАТО небайдужі до цієї ситуації. «Ми не дипломати, а парламентарії, і не будемо стримувати нашу критику щодо розвитку в Україні», – заявив глава делегації спостерігачів.

Нагадаємо, парламентські вибори в Україні відбулися 28 жовтня. Спостерігачі від ПА ОБСЄ охарактеризували їх як «крок назад у демократії». Цю точку зору розділили в Держдепартаменті США, раді країн Європи, а також генеральний секретар НАТО Андерс фог Расмуссен.

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що такі заяви є «особистими міркуваннями – безпідставними і емоційними, а не результатом спостереження всіх членів делегацій».

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *