ОСТАННІ НОВИНИ

Пшонка має розібратись із виборчими порушеннями до понеділка

|

Президент України Віктор Янукович доручив Генеральному прокурору України Віктору Пшонці проаналізувати факти порушень законодавства під час виборчого процесу в одномандатних виборчих округах. Про це йдеться в дорученні голови держави.

За результатами проведеного аналізу Генеральна прокуратура має вжити заходів реагування відповідно до законодавства.

Про проведену роботу Генеральний прокурор має доповісти Президенту до 12 листопада 2012 року.

Нагадаємо, раніше Центральна виборча комісія мала намір звернутися до Президента України Віктора Януковича і генерального прокурора Віктора Пшонки у зв´язку з втручанням «Беркута» у виборчий процес. Таке звернення під час розгляду документів з округу № 197 ініціювала заступник голови Центрвиборчкому Жанна Усенко-Чорна.

«Я думаю, що кожен працівник «Беркута», який порушував закони України, має бути притягнутий до відповідальності», – додала Усенко-Чорна.

Раніше об´єднана опозиція закликала Президента Віктора Януковича зупинити фальсифікації  під час підрахунку голосів виборців на виборах Верховної Ради.

Як відомо, згідно із законодавством, ЦВК має оприлюднити офіційні результати парламентських виборів до 12 листопада.

Одним із найбільш проблемних виявився округ №132 в Первомайську на Миколаївщині. Там не обійшлося без втручання міліції, під прикриттям якої намагалися вилучити виборчу документацію, що призвело до сутичок між людьми і правоохоронцями.
 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *