ОСТАННІ НОВИНИ

Водіям та пасажирам нагадують про потребу застібатися ременями безпеки

|

Державтоінспекція Львова нагадує містянам, що застібання ременя безпеки повинно стати для них звичкою. Звісно, багато водіїв та то їх пасажирів просто не вірять, що можуть стати учасником ДТП. Однак, статистика річ уперта: за десять місяців 2012 року у місті Львові трапилась 491 дорожньо–транспортна пригода. Під час цих ДТП 580 людей було травмовано, а 23 – загинуло. Про це повідомляє відділ Державтоінспекції міста Львова.

Одним із засобів пасивної безпеки в автомобілі, що допоможе уникнути травм чи навіть врятувати життя є пасок безпеки.

Пункт 2.3В Правил дорожнього руху України зобов’язує водіїв в автомобілях, обладнаних засобами пасивної безпеки (підголовники, ремені безпеки), користуватися ними і не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки.

Дозволяється не пристібатися: особі, яка навчає водінню, якщо за кермом учень; а в населених пунктах, крім того, водіям-інвалідам; водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів та таксі.

Власне, правильно застібнутий пасок безпеки допоможе вам уникнути травм, будучи водієм чи пасажиром автомобіля при ДТП. При зіткненні двох автомобілів, чи при наїзді автомобіля на перешкоду, інерція несе тіло водія чи пасажира вперед, а поясний ремінь обмежує переміщення нижньої частини тіла, а верхня, утримувана діагональним ременем, зазнає обертальних навантажень на грудну клітину і хребет. Після чого людину різко кидає назад – тут на допомогу приходить підголовник, що дозволяє уникнути травм шиї та голови.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *