ОСТАННІ НОВИНИ

Подавати заявки на проведення енергоаудиту ОСББ можуть до кінця року

|

Як поінформувала начальник відділу супроводу ОСББ, ресурсного центру для розвитку ОСББ Галина Когут, планується, що прийом заявок для проведення енергоаудиту у будинках ОСББ триватиме до кінця року. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Закінчення реєстрації заявок на участь в проведенні енергоаудиту буде залежати від кількості учасників, але плануємо проводити реєстрацію до 1 січня. Поки що ми маємо близько 40 заявок від голів ОСББ», – зазначила Галина Когут.

Нагадаємо, місто підписало меморандум з Міжнародною фінансовою корпорацією про співпрацю в рамках проекту «Енергоефективність у житловому секторі України». За його умовами, у співфінансуванні з МФК проведуть 100 енергоаудитів у будинках ОСББ.

Найбільш активні ОСББ отримають найкращі умови для проведення енергоаудиту: перші 25 заявок отримають 90% дофінансування вартості енергоаудиту з боку МФК, наступні 25 – отримають 75%, ще для 50 ОСББ співфінансування складатиме 50%.

Вартість енергоаудиту коливається від 8 до 10 тис грн.

Після здійснення енергоаудиту, з його результатами буде працювати експерт від МФК, який допоможе кожному керівнику ОСББ з складанням бізнес-плану, де буде розписано на певний період вартість та можливість залучення фінансових коштів: чи кредитних, чи будь-яких інших. Паралельно будуть залучатись українські банки.

«Це наш другий проект з МФК. Важливою його частиною є те, що протягом року наш ресурсний центр матиме можливість використовувати високопрофесійних консультантів: юриста та фінансиста, які прийматимуть голів ОСББ приблизно двічі на тиждень та надаватимуть консультації не лише в межах енергоаудиту, але і з інших питань їхньої діяльності. Це дуже хороша підтримка для нас і для львівських ОСББ.

У рамках цієї програми МФК охопила три важливих напрямки: на місцях вони працюють з ОСББ та ресурсними центрами, над новою нормативно-правовою та законодавчою базою, а також з банками. Це ті 3 напрямки, які потрібно для того, щоб схема впровадження результатів енергоаудиту запрацювала», – зазначила Галина Когут.

Всього у проекті беруть участь два українські міста: Львів та Вінниця. У Львові проведуть 100 енергоаудитів, для Вінниці заплановано 20 енергоаудитів. Крім того, МФК надасть експертів юристів та фінансистів, які будуть безкоштовно консультувати представників ОСББ у ресурсному центрі.

З додатковими питаннями слід звертатися у відділ супроводу ОСББ ЛМР за номером телефону – 297-59-95.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *