ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий вже почав об’єднання комунальних підприємств?

|

Той факт, що Степан Пакіж (директор ЛМКП «Львівтеплоенерго») є одночасно і в. о. директора комунального підприємства «Львівводоканал», є свідченням того, що ідею про створення холдингу (об’єднання «Львівводоканалу», «Львівтеплоенерго» та «Залізничнетеплоенерго»)  вже почали втілювати в життя. Таке припущення сьогодні на прес-конференції висловив депутат Львівської міської ради Володимир Гірняк.

На думку іншого депутата ЛМР Юрія Кужелюка, однією з причин створення такого холдингу є значні заборгованості цих комунальних підприємств. Зокрема, борги «Львівводоканалу» лише перед Світовим банком складають 54,5 млн. гривень. Враховуючи фінансове становище підприємства, заборгованість зростатиме і надалі, вважає Кужелюк,  а це може призвести до його банкрутства.

Крім того, в п’ятницю написав заяву про звільнення  головний інженер «Львівводоканалу» Володимир Садовий, який пропрацював на підприємстві з 1996 року. Наразі причину звільнення ще не оприлюднили, однак, за словами Володимира Гірняка (він посилається на достовірні джерела у цьому підприємстві), на екс-головного інженера «Львівводоканалу» чинили тиск. Також Гірняк поділився інформацією, що інші керівники відділів цього комунального підприємства також вже готові написати заяви про звільнення.

«На «Львівводоканалі» змінене все керівництво, тобто директор і всі його заступники прийшли зі сторони. Це черговий експеримент. Минулого року експериментували з управлінням освіти, цього року – з «Львівводоканалом». І виношується ідея, створити нове підприємство, а всі борги залишити на старому», – заявив Юрій Кужелюк.

«Андрій Іванович Садовий є прихильником ідеї створення цього холдингу, і я думаю, що пан Пакіж є реалізатором (неформальним) тої ідеї. Депутати не проголосують за об’єднання (за будь-яке створення чи об’єднання комунальних підприємств має проголосувати  сесія міської ради), тобто об’єднання  йде таким повзучим порядком – призначають нового керівника, який керує і одним і другим підприємством, – переконаний Ю. Кужелюк.

 Фото: прес-служба ЛМР

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *