ОСТАННІ НОВИНИ

Біля ЦВК мітингують півтисячі осіб

|

На площі перед будівлею Центральної виборчої комісії розпочався мітинг опозиції, яка протестує проти фальсифікації результатів парламентських виборів.

Як передає кореспондент «Коментарів», на мітингу зібралося близько 500 прихильників опозиції. При цьому люди продовжують підходити. Площа перед будівлею вже заповнена людьми.

Один з активістів опозиції роздає перехожим дольки апельсинів, називаючи їх «дольками солідарності».

Наразі перед присутніми виступає народний депутат Сергій Пашинський, який заявив, що мітингувальників охороняє близько 1000 бійців спецпідрозділу МВС «Беркут».

За периметром уздовж бульвару Лесі Українки стоять автобуси з правоохоронцями. Із гучномовців, встановлених на цих автобусах, звучать попередження, що рішенням суду мітинг заборонений і в разі непокори правоохоронці можуть застосувати силу.

Вхід на територію ЦВК закритий, пропускають тільки працівників ЦВК і акредитовані журналісти.

Разом з тим, як передає кореспондент «Коментарів», мітинг розпочався без лідерів опозиції. Наразі присутній тільки народний депутат від «БЮТ-Б» Сергій Пашинський.

Як повідомляли «Коментарі», вранці 5 листопада, не дивлячись на заборону суду, опозиція почала акцію протесту під стінами ЦВК, спрямовану проти фальсифікації результатів парламентських виборів.

Увечері ЦВК прийняла постанову про неможливість встановити результати голосування в п´яти одномандатних округах – №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 (Черкаси), №197 (Канів, Черкаська область) та №223 (Київ). ЦВК має намір звернутися до парламенту з проханням призначити повторні вибори в цих округах.

У свою чергу голова ради Об´єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявив, що опозиція згодна на перевибори, проте закликав людей не розходитися.

Фото: Наталія Ільїна 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *