ОСТАННІ НОВИНИ

ЦВК вирішив провести перевибори в п’яти скандальних округах

|

Центральна виборча комісія України в постанові, ухваленій у понеділок, визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів у 5 одномандатних округах: № 94, 132, 194, 197, 223

Крім того, ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів у цих округах і звертається до Верховної Ради щодо прийняття нею рішення про проведення повторних виборів в цих округах, передає «Інтерфакс-Україна».

У своїй постанові ЦВК відзначає, що вибори в цих округах проведені без дотримання норм, передбачених Конституцією і законом про вибори народних депутатів України.

«За результатами перевірок, викладених у зверненнях, поданих до ЦВК фактів, бачиться неможливим достовірно встановити результати волевиявлення виборців з обрання народних депутатів України в частині одномандатних виборчих округів – № 94, 132, 194, 197, 223, що дає підстави вважати, що вибори народних депутатів України у зазначених округах проведені без дотримання вимог Конституції України та законів, принципів і засад виборчого процесу», – процитував голова ЦВК Володимир Шаповал постанову.

Як повідомляли «Коментарі», в окрузі № 94 (Обухів, Київська область) спочатку лідирував кандидат від опозиції Віктор Романюк, пізніше перемога дісталася кандидатові від Партії регіонів Тетяні Засусі. 

В окрузі № 132 (Первомайськ, Миколаївська область) була боротьба між кандидатом від об´єднаної опозиції Аркадієм Корнацьким і кандидатом від Партії регіонів Віталієм Травянком, який є заступником голови Миколаївської облдержадміністрації. На сайті ЦВК протягом години відбулася заміна переможця.

Сьогодні  від кандидата опозиції Корнацького привезли до ЦВК свої протоколи ОВК.

У 194 окрузі (Черкаська область) окружком визнав переможцем представника ВО «Батьківщина» Миколу Булатецького, за якого проголосували 40,79% виборців. На друге місце в окрузі вийшла почесний президента ПАТ «Азот» Валентина Жуковська, за яку проголосували 25,29%

В окрузі № 197 (Канів, Черкаська область) комісія дуже повільно рахували голоси, і опозиціонери заявляли про махінації на користь самовисуванця Богдана Губського. Альтернативний підрахунок голосів показав перемогу кандидата «Батьківщини» Леоніда Даценка, однак вранці 5 листопада на сайті ЦВК Губський значився як переможець.

Триває боротьба в окрузі № 223 у Києві між кандидатом «Свободи» Юрієм Левченком та самовисуванцем Віктором Пилипишиним (екс-глава Шевченківської райради та райадміністрації в столиці). Спершу перемогу отримував Пилипишин, за останніми даними лідирує Левченко, але суд постановив перерахувати голоси на 11 дільницях.

 

«Коментарі»,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *