ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового щодня влаштовують «розбірки» із казначейством

|

Мерія Львова щодня розпочинає робочий день із розмови з керівництвом Державного казначейства, аби воно розблокувало рахунки. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Щодня ми розпочинаємо роботу з казначейством, щоб вони виконували ту функцію, яку вони зобов’язані виконувати. Вони ж не приймають рішення платити чи не платити, вони зобов’язані робити проплати. А у зв’язку з тим, що ситуація є взагалі складна у нас у Львівській області, та й по всій Україні, то у казначействі обіцяють, що за декілька днів ситуація поправиться», – розповів мер Львова.

Зокрема, А.Садовий повідомив, що за інформацією представників казначейства, у найближчі кілька днів буде здійснена проплата залишку 40 тис. грн. «Якщо говорити про розрахунки, то у нас висять 13 млн. А є уже платежі, які висять більше місяця», – додав А.Садовий.

Мер Львова також зазначив, що станом на сьогодні Казначейство проплачує лише виключно захищені статті. «Навіть, коли мова йде про паливо для охорони здоров’я – у нас платежі не йдуть. Єдине, що ми проштовхуємо – платежі для станції швидкої допомоги і з великими зусиллями. Є й інші проблеми – у Львівській міській раді сьогодні хотіли відключити повністю усі телефони, бо є борги, які ми не можемо оплатити, але то через інші причини. Тому надзвичайно складно працювати буде і цього місяця, і наступного», – сказав він.

За даними прес-служби Львівської міської ради, Державне казначейство не оплачує рахунки міської ради на 18,8 млн грн.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *