ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція вимагає перерахунку голосів на 13 округах

|

Опозиція вимагає повторного підрахунку голосів на 13 «скандальних» округах. Як передає кореспондент «Коментарів», про це біля будівлі ЦВК у ході брифінгу заявив лідер ГО Арсеній Яценюк.

«У нас щойно відбулася зустріч з головою ЦВК Володимиром Шаповалом. Ми – ВО «Батьківщина», УДАР та ВО «Свобода» – підписали звернення до ЦВК з вимогою, щоб ЦВК почала провадження за всіма тринадцятьма «проблемними» округами. На нашу думку, всі вони – суперечливі, тому там виграли кандидати від опозиції, (а не від влади, згідно з даними ЦВК – ред.). Ми вимагаємо, щоб ЦВК перерахувала голоси на підставі протоколів дільничних виборчих комісій. На тих округах, де неможливо встановити результати голосування, ми згодні на перевибори. І ми їх виграємо. Тепер ми чекаємо законного рішення Центрвиборчкому, тобто – щоб ЦВК пішла на виконання наших вимог», – підсумував Яценюк.

Разом із тим, як зазначив лідер УДАРу Віталій Кличко, опозиція чекатиме на рішення ЦВК до кінця сьогоднішнього дня.

Раніше Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок та Віталій Кличко відправилися в ЦВК, де мали намір вимагати визнання перемоги їхніх кандидатів на мажоритарних округах за оригіналами протоколів. З 10:00 5 листопада і донині під стінами ЦВК проходить мітинг прихильників опозиції, учасники якого підтримують вимоги «Батьківщини», УДАРу і «Свободи». Територію ЦВК оточили бійці «Беркута».Разом із тим Центральна виборча комісія зобов’язала окружні виборчі комісії № 3, 9, 10 (Крим), 64, 66 (Житомирська область), 205 (Чернігівська область), 212, 217 і 222 (Київ)скласти уточнений протокол про підсумки голосування на виборах Верховної Ради до 7 листопада. Крім того ЦВК зобов’язала окружні виборчі комісії № 116 (Львівська область), № 161 (Сумська область), № 184 (Херсонська область) та № 225 (Севастополь) скласти уточнений протокол про підсумки голосування на виборах депутатів Верховної Ради до 8 листопада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *