ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві ціна на капусту майже на третину вища, ніж у Львові

|

На київському оптовому ринку сільськогосподарської продукції “Столичний” станом на 5 листопада вартість капусти вітчизняної білокачанної майже на третину вища, ніж на аналогічному ринку у Львові “Шувар”. Такі дані містяться на офіційних сайтах оптових ринків, повідомляє УНН.

Зокрема, на оптовому ринку “Столичний” середня вартість капусти білокачанної вітчизняної становить 1,6 грн/кг, а найвища – 1,8грн/кг. Водночас на львівському ринку “Шувар” капуста такого ж сорту коштує 1,1 грн/кг.

Водночас капуста брокколі і на “Столичному”, і на “Шуварі” має однакову середню ціну – 10 грн/кг. Також не відрізняється в ціні і такий сорт капусти як пекінська вітчизняна – на обох ринках по 3 грн/кг.

Як повідомлялося, станом на 17 жовтня ціна на капусту у роздрібній торгівлі коштує 2,50 гривень за кілограм, це більше від торішньої ціни на 89 копійок. Про це повідомив директор Департаменту землеробства Мінагрополітики Олександр Демидов.

О.Демидов також навів роздрібні ціни на овочі станом на 17 жовтня: картопля – 1,80 грн/кг (менше на 8 копійок від минулого року), капуста – 2,50 грн/кг (це більше на 89 копійок від минулорічної ціни), але від минулого місяця вона вже втратила в ціні 13 копійок. Морква – 3,13 грн/кг (це більше проти минулого року на 12 копійок). Буряк у роздрібній торгівлі коштує 2,20 грн/кг (це менше на 13 копійок від минулого року). І цибуля – 2 грн/кг (менше від минулого року на 9 копійок). “В цілому, зафіксовані ціни менші від минулого року, незважаючи на те, що у цьому році буде трохи менше і виробництво”, – сказав він.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *