ОСТАННІ НОВИНИ

На конкурс з облаштування Бернардинського монастиря прийшло 30 проектів

|

 Завтра, 27 жовтня, у Львові визначать переможців конкурсу з облаштування відкритих просторів комплексу Бернардинського монастиря. Також буде відкрито виставку конкурсних робіт на пл. Ринок, 10. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Нагадаємо, у червні цього року Львівська міська рада у співпраці з Центром міської історії центрально-східної Європи та проектом «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ,  оголосила конкурс на облаштування відкритих просторів комплексу Бернардинського монастиря.

Подання робіт тривало понад три місяці, прийом робіт було завершено 8 жовтня 2012. На конкурс надійшло 30 проектів з цілого світу, які оцінюватиме журі вже в п’ятницю, 26 жовтня 2012 року.

До складу міжнародного журі входять викладачі, архітектори, мистецтвознавці, урбаністи з Німеччини, Польщі та України, Львівську міську раду представлятимуть Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичної спадщини та Андріан Гутник, депутат міської ради, голова депутатської комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища, а також представник спілки ICOMOS Україна.

«Перед конкурсантами було поставлено завдання об’єднати всі території громадського простору  концепцією, але також і інтегрувати цей острівок  в історичний простір міста. Кожна з зон, які раніше були одним цілим, зараз функціонує сама по собі, необхідно знову зібрати ці клаптики в одне ціле, при цьому зберігаючи історичну та просторову своєрідність кожної з них. І найважливіше – це громадський простір, який має стати місцем, де львів’яни залюбки проводитимуть свій час, це – один з наших найбільших пріоритетів роботи», – розповіла керівник управління історичного середовища Лілія Онищенко.

Відкриття виставки конкурсних робіт для огляду громадськості відбудеться в суботу, 27 жовтня 2012 року, о 15.00 год за адресою: пл. Ринок, 10 (другий поверх).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *