ОСТАННІ НОВИНИ

МНС перейшло на посилений режим роботи у зв`язку з виборами

|

Особовий склад МНС України переведено у стан підвищеної оперативної готовності до реагування на надзвичайні ситуації у період проведення виборів депутатів Верховної Ради України 2012 р. Відповідний наказ підписав виконуючий обов`язки міністра МНС Віталій Бут, передає прес-служба МНС.

Зокрема, начальникам головних територіальних управлінь (територіальних управлінь) МНС України в АР Крим, областях, містах Київ та Севастополь доручено організувати посилений моніторинг техногенної та природної обстановки на території зон відповідальності. Особливу увагу приділити об`єктам, задіяним для підготовки та проведення виборів.

В кожному районі визначено по одному пожежно-рятувальному підрозділу та сформовано посилені караули з метою створення резерву на випадок ускладнення пожежної і техногенної безпеки та виникнення надзвичайних ситуацій. Також на випадок необхідності забезпечення електропостачанням виборчих дільниць та інших об`єктів, залучених до проведення виборів, у готовності утримуються пересувні електростанції.

Згідно з наказом, піротехнічні групи перебувають у підвищеній готовності до виконання завдань при виявленні вибухонебезпечних предметів відповідно до вимог спільного наказу МНС України, Міноборони, Держприкордонслужби, Міністерства транспорту та зв`язку. Крім того, для забезпечення пожежної безпеки безпосередньо на виборчих дільницях передбачається чергування особового складу МНС.

Загалом у посиленому чергуванні залучені 8 тис. 800 рятувальників та понад 2 тис. 300 одиниць техніки. На випадок загострення ситуації в резерві – більше 11 тис. співробітників МНС та 2 тис. одиниць техніки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *