ОСТАННІ НОВИНИ

Корпорація КРТ подала до суду на «Експрес»

|

Корпорація колійні ремонтні технології подала позов проти Ігоря Починка, Світлани Мартинець та ТОВ «Фонд «Свобода слова» з вимогою спростувати недостовірну інформацію, поширену в газеті «Експрес». Про це повідомляє прес-служба Корпорації КРТ.
Предметом позову, поданого 25 жовтня до Галицького районного суду м. Львова, є тези з публікації у трьох частинах «Справа на мільярд – почерк мафії». «Трилогія» «Справа на мільярд – почерк мафії»,що була опублікована у номерах 109, 112 та 115 газети «Експрес» під спільним авторством Ігоря Починка та Світлани Мартинець. У публікації Корпорацію КРТ було звинувачено у незаконних господарських операціях, фактично звинувачено у вчиненні злочину. Зокрема, автори статей стверджують, що «Корпорація КРТ» працює з фірмами-привидами, перераховуючи на їхні рахунки гроші, що під час обшуків на підприємстві «знаходять договори, печатки «лівих» фірм», і, крім того, що підприємство «виймає» з бюджету залізниці великі суми.
Як стверджують представники Корпорації КРТ, наведена інформація є недостовірною, а також принижує ділову репутацію підприємства.

Прес-служба Корпорації КРТ нагажує, що нещодавно Ігор Починок та ТОВ «Фонд «Свобода слова» програли суд за позовом Корпорації КРТ за схожими обставинами: у травні газета «Експрес» опублікувала ряд статей про те, що підприємство «Корпорація КРТ» проводило безтоварні операції, посадові особи підприємства «відмивали» кошти через конвертаційні центри та створювали фіктивні «підприємства-одноденки». Суд визнав усі ці звинувачення неправдивими та зобов’язав видання спростувати їх. Однак замість виконання рішення суду, видання в особі свого головного редактора публікує ще три статті, в яких практично повторює ті ж тези, які суд уже визнав недостовірними.
Відтак позивач вимагає визнати недостовірною та такою, що не відповідає дійсності і принижує ділову репутацію, інформацію, поширену в газеті «Експрес», та зобов’язати відповідачів її спростувати – не пізніше одного місяця з дня набрання рішення суду законної сили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *