ОСТАННІ НОВИНИ

Курс гривні збережеться до кінця року - Литвицький

|

Керівник групи радників глави Національного банку Валерій Литвицький прогнозує збереження нинішнього стабільного курсу гривні до кінця 2012 року. Про це він повідомив у своєму коментарі, передають “Українські новини”.

“Останнім часом звучать апокаліптичні прогнози щодо долі гривні. Іноді це називається девальвацією. Для нас такі прогнози – не новинка, але ми й далі спокійно робимо свою справу. Ми сприяємо й робимо свої висновки. Ті коливання курсу гривні, що, наприклад, недавно відбулися, мали ситуативний характер. Нацбанк орієнтується на те, що баланс фундаментальних факторів, які впливають на спадну й висхідну фазу формування курсу гривні, є симетричним, тому він і далі повинен бути стабільним”, – сказав Литвицький.

Він також додав, що останнім часом було багато подібних прогнозів, але, як показав час, ці прогнози не збуваються.

Експерт додав, що на посилення гривні працює врівноважений платіжний баланс, профіцит фінансового рахунку, низька інфляція й збереження помірної, але позитивної динаміки економічного зростання.

Литвицький також додав, що НБУ має достатній рівень валютних резервів, щоб покрити імпорт і вчасно обслуговувати зовнішні борги.

Як повідомляло агентство, міжнародне рейтингове агентство Fitch прогнозує девальвацію гривні до долара на 10% до кінця 2012 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *