ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відродять галицьке село

|

За ініціативи голови Львівської обласної державної адміністрації Михайла Костюка на Львівщині розпочинається робота над створенням Проекту відродження галицького села. Про це інформує прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Загалом у проекті  буде виокремлено напрямки, які є  основними у розвитку села та агропромислового комплексу Львівщини. Зокрема, йдеться  про технологічну та соціальну складові, науковий супровід та частину, яка пов`язана  із індексацією, субвенціями та відшкодуванням витрат сільгоспвиробникам (в тому числі буде враховано мікропроекти з розвитку кооперативного руху). 

Наразі, у Львівській ОДА формується робоча група, яка  має  проаналізувати і виписати характеристику земель області та можливості роботи великих індустріалізованих сільськогосподарських компаній (визначити баланс земель, які є у розпорядженні зазначених компаній та малих сільгоспвиробників).

Окрім цього, фахівці, які увійдуть до складу робочої групи, повинні проаналізувати історію  землеробства у львівському краї та визначити, яку саме підтримку  потрібно від держави у контексті  реалізації проекту та які соціальні і економічні вигоди відкриває його реалізація (йдеться, насамперед, про подолання проблеми безробітття та заробітчанства на селі, підтримку здорової родини та раціонального використання земель). 

Важливим аспектом під час реалізації проекту буде також підтримка внутрішньообласного споживання регіонального продукту. 

Попередньо  планується, що Проект відродження  галицького села матиме фінансову підтримку уряду.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *