ОСТАННІ НОВИНИ

16-річний львів`янин прийшов до тями після дворічної коми

|

У Львові після двох років коми прийшов до тями 16-річний пацієнт, повідомляє TCH.ua

23 вересня 2010 року хлопець на велосипеді потрапив під колеса іномарки, коли він повертався з тренування. Кандидат у майстри спорту з акробатики саме готувався до чемпіонату.

Від тяжкої черепно-мозкової травми хлопець впав у глибоку кому. Лікарі розводили руками, адже у нього відмовили майже всі органи. Та сталося неможливе. Батько пацієнта, священик, переконаний, що це диво – справа рук божих та людей у білих халатах.

Рідні хлопця давно пробачили необачній водійці, були певні – синові це не допоможе. Натомість два роки поспіль щодня приходили і годинами спілкувались із Костею.

Поки що кожен рух для Кості – це надзусилля. Зараз із хлопцем працюють реабілітологи, психологи, масажисти та логопеди – наче малу дитину вчать усього заново.

Лікарі не перестають дивуватися – кажуть, що раніше про вихід із такої глибоко коми вони хіба що читали в літературі. Втім, попереду ще багато роботи.

“Найбільша проблема – те, що в дитини не відновилось самостійне дихання, він далі знаходиться на штучній вентиляції легень”, – розповідає заступник головного лікаря Львівської міської дитячої клінічної лікарні Роман Герега.

Проте родичі упевнені, що цілковите одужання – лише справа часу: треба тільки вірити у це понад усе. “Навіть в таких ситуаціях, ні в кого немає підстав опускати руки, розчаровуватись. Чи посипати голову попелом, треба жити”, – резюмує батько Кості.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *