За дев’ять місяців м`ясопереробні підприємства області закупили 45,8 тис. тонн м΄яса в живій вазі, що на 7,4 тис. тонн менше до відповідного періоду 2011р. Про це повідомляє прес-служба Держсільгоспінспекції у Львівській області.
З них закуплено: від с/г підприємств області – 85,2% (39,1 тис. тонн), від індивідуальних господарств населення області – 2,6% (1,2 тис. тонн), за межами області – 12,2% (5,6 тис. тонн).
За словами начальника інспекції Івана Іващука, закупівлю м’яса переробні підприємства проводять у сільгосппідприємств області.
Закупівельні ціни від переробних підприємств області на м`ясо в живій вазі становлять:
– сільськогосподарські підприємства продають м`ясо ВРХ за цінами від 6,60 до 18,70 грн/кг; свинини – від 17,08 до 21,85 грн/кг,
– індивідуальні господарства населення отримують за м`ясо ВРХ від 6,30 до 16,70 грн/кг.; за свинину – від 14,00 до 19,00 грн/кг.