ОСТАННІ НОВИНИ

До 70-річчя УПА у Львові відкрито Музей визвольної боротьби України

|

Сьогодні, 13 жовтня, у Львові відкрили експозицію у Музеї визвольної боротьби України на вул Лисенка, 23а. В урочистих заходах взяли участь представники місцевої та обласної влади, громада міста. Експозицію посвятив капелан гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, повідомляє прес-служба ЛМР.

Музею також сьогодні подарували погруддя генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, кілька цінних експонатів.

«Наші діти і внуки повинні знати, хто ми, звідки, за що боролися і що вибороли. Хочу схилити голову перед тими, хто віддав своє життя за Україну, за тих, які пройшли через Воркуту, Калиму», – зазначив Герой України Юрій Шухевич.

Олесь Гуменюк подарував Музею цінний альбом зі світлинами часів УПА.

«Ми впевнені, що нашу справу продовжить молоде покоління, молода генерація. Маю в руках альбом, де є світлини від початку і до кінця УПА. До кожної світлини описується історія», – зазначив Олесь Гуменюк.

«Хочу, щоб тут ніколи не закривались двері, починаючи від тих, хто може ходити, і тих, кого вчимо ходити. Щоб вони могли оглянути і отримати інформацію з цього нелегкого шляху боротьби ОУН-УПА. Ми всі були підпільники, знали, що боремось за незалежну українську державу», – зазначив під час відкриття Петро Франко.

Експозиція Музею містить багато фотографій, зброї та особистих речей вояків УПА. У виставкових залах відображена хронологія діяльності УПА. Є й речі особистого вжитку – вишивані сорочки, хустинки тощо.

Фото Олега Кохана

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *