ОСТАННІ НОВИНИ

На виборах УДАР набирає більшу кількість голосів, ніж Батьківщина

|

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися на початку жовтня 2012 року перемогу здобула б Партія регіонів, яку підтримують 23% опитаних, які мають намір брати участь у виборах. Приблизно рівна кількість виборців підтримують партію УДАР (17,9%) та Батьківщину (16,5%). Такі результати отримала соціологічна група «Рейтинг» після проведеного дослідження.   

12,8% виборців проголосували б за Комуністичну партію, 6% – за Свободу. Ще 3,1% підтримали б партію Н.Королевської «Україна – Вперед!». Близько 1% виборців підтримали б Нашу Україну. Решту партій – понад 2%, не визначились – 17,2%.

Варто зазначити, що сукупно партії УДАР, Батьківщина та Свобода підтримують понад 40% виборців, Партію регіонів та КПУ – 36%. Враховуючи, що всі зазначені партії станом на початок жовтня долають прохідний бар’єр, проопозиційні партії отримали б 119 мандантів у новій Верховній Раді, а партії, які сьогодні є учасниками коаліції – 106.

Також «Рейтинг» звертає увагу на тенденцію, що протягом останніх кількох місяців сумарна підтримка провладних і проопозиційних партій майже не змінюється, зміни відбуваються лише всередині групи. Так, одночасно з падінням підтримки Батьківщини, виросли рейтинги УДАРу і Свободи. Аналогічно, падіння рейтингів Партії регіонів супроводжувалося зростанням підтримки комуністів. Разом з тим, якщо брати довший період, то на тлі стабільної сумарної підтримки проопозиціних сил (близько 40%), рейтинги провладних партій укріпилися (з 25-28% на початку року до 36% у жовтні).

Дослідження проводились 25 вересня – 5 жовтня 2012 р. серед населення віком від 18 років і старші. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів.

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)

Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% – не більше 2%, для значень близьких до 10% – не більше 1,3%, для значень близьких до 5% – не більше 1%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *