ОСТАННІ НОВИНИ

Звинувачення прокуратури є дещо необ’єктивними - Держсільгоспінспекція

|

Інформація прокуратури Львівської області про порушення в роботі Держсільгоспінспекції є дещо необ’єктивною. Про це заявив начальник Державної інспекції сільського господарства Львівської області Іван Іващук, інформує прес-служба Держсільгоспінспекції.

За словами Іващука, 545 перевірок провело управління з контролю за використанням та охороною земель, які є структурним підрозділом Держсільгоспінспекції. Перевірки стосувалися дотримання земельного законодавства і проводились з квітня по серпень цього року.

Інспекція зазначає, що спеціалісти Управління з контролю за використанням та охороною земель Державної інспекції сільського господарства Львівської області  протягом квітня-вересня, провели 803 перевірки  дотримання вимог земельного законодавства, в результаті яких виявлено 473 порушення вимог земельного законодавства на площі більше 26 тисяч гектарів. До адміністративної відповідальності притягнуто 229 осіб, на яких накладено штрафи на суму 66 640 гривень, з яких  добровільно сплачено 36 363 грн., або 55% від загальної суми. Крім того, до органів державної виконавчої служби в Львівській області скеровано 40 матеріалів на суму 16 тисяч гривень. Решту суми порушників зобов’язано  сплатити  у найближчий термін. 

Слід зазначити, що фахівці  інспекції у зв’язку із несплатою  шкоди, направили 33 матеріали в органи прокуратури для вживання заходів прокурорського реагування, з яких  двадцять матеріалів по самовільному зайняттю земельних ділянок на суму близько 28 тисяч гривень, десять матеріалів по зняттю ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) на суму біля 103 тисяч гривень, три матеріали по використанні земельних ділянок не за цільовим призначенням на суму більше 16 тисяч гривень.   

Що стосується службових порушень та невиконання  посадовими особами інспекції законів про адміністративні правопорушення, то такі частково мали місце, однак керівництво інспекції вжило адміністративних заходів щодо порушників дисципліни: один зі   спеціалістів звільнений з роботи, іншому було оголошено догану.

 Нагадаємо, вчора прокуратура повідомила, що в результаті перевірки вони з’ясували, що посадові особи Управління з контролю за використанням та охороною земель Держсільгоспінспекції у Львівській області не належним чином дотримуються вимог законів про адміністративні правопорушення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *