ОСТАННІ НОВИНИ

У глухих селах інтернет-трансляції виборів не буде

|

У деяких віддалених регіонах України не вдасться забезпечити інтернет-трансляцію виборів. Як передає кореспондент «Коментарів», про це повідомив директор департаменту з роботи з телекомунікаційним сектором компанії «Сітронікс» Владислав Нам.

За його словами, точна кількість дільниць, на яких не вдасться забезпечити відеотрансляцію, стане відома тільки 29 жовтня.

За інформацією компанії   програмно-апаратний комплекс, яким забезпечується кожна виборча дільниця, складається з ноутбука, веб-камери, металевої шафи із замком і необхідних кабелів.

Вартість одного комплекту становить 7, 1 тис. грн. При цьому загальна вартість проекту з відетрансляціі виборів України становитиме 993,6 млн. гривень.

Планується, що система відеомоніторингу охопить 32,2 тис. участкових виборчих комісій. Станом на сьогоднішній день вже завершено обладнання більш ніж 28 тис. виборчих дільниць.

«У великих містах, обласних та районних центрах веб-трансляцію процесу виборів буде здійснено за допомогою стаціонарного відеозв´язку. Проблем з цим не виникло. Однак приблизно на третині дільниць в регіонах телефонний зв´язок відсутній, тому там веб-трансляція буде забезпечуватися за рахунок супутникового зв´язку. Всього дільниць із супутниковим зв´язком 12,6 тис.», – сказав Нам.

За його інформацією на сьогоднішній день термінали супутникового зв´язку встановлені на 9000 дільниць.

Як повідомляли «Коментарі», Верховна Рада виділила Центрвиборчкому 993,6 млн гривень для оснащення виборчих дільниць на парламентських виборах системами відеоспостереження . У свою чергу, Кабінет міністрів своїм розпорядженням дозволив закупити веб-камери для організації відеоспостереження на парламентських виборах у російської компанії «Сітронікс». Раніше глава правління Комітету виборців України Олександр Черненко заявляв, що встановлення веб-камер не вирішить всі питання з фальсифікаціями на виборах, проте і не можна стверджувати, що веб-камери сприятимуть залякуванню населення, як вважають представники опозиції.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *