ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині в армію підуть лише ті, хто хоче служити – військовий комісар

|

У рамках призовної кампанії «Осінь-2012» 1090 жителів Львівщини відправляться до Збройних Сил  та інших військових формувань України. Про це інформує Регіональний  медіа-центр МО України (Львів).

За перший тиждень призовної кампанії «Осінь-2012», до військових лав відправилося вже понад 300 мешканців Львівщини. Усього ж, цієї осені з Львівщини на строкову військову службу має відбути загалом 1090 осіб.

Ці хлопці проходитимуть службу за територіальним принципом, тобто на території Львівщини та інших областей Західної України – понад 400 юнаків. Ще 250 львів’ян проходитимуть строкову військову службу у лавах військових частин Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України та у внутрішніх військах МВС.

«У зв’язку із заходами реформування ЗС України та зменшенням обсягу призову громадян на військову службу  ми маємо можливість ретельного добору кандидатів на строкову військову службу. Відтак, призовний ресурс Львівщини складає на даний час близько 70 тисяч потенційних призовників. З них на призовну комісію викликано близько 30 тисяч. У фіналі ми маємо відібрати лише тисячу осіб. В теперішню та наступні призовні кампанії до війська підуть практично ті юнаки, які виявили бажання служити» –  розповів Львівський обласний військовий комісар полковник Володимир Щур.

Як розповів начальник медичного відділення обласного збірного пункту майор медичної служби Олександр Куль, стан здоров’я призовників загалом задовільний. Однак прослідковуються тенденції до збільшення захворювань опорно-рухальної системи, шлунково-кишкового тракту, ожиріння тощо.

Важливим аспектом нинішньої призовної  кампанії є те, що відправку команд молодого поповнення до військових частин сплановано провести у два етапи: з 5 по 12 жовтня та з 1 по 23 листопада. Усі терміни відправок сплановані таким чином, щоб дати призовникам можливість проголосувати на виборах 28 жовтня безпосередньо у військових частинах, або за місцем реєстрації.

Обсяг видатків для проведення осіннього призову громадян України на строкову військову службу складає 1,7 мільйона гривень.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *