ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція завадила націоналістам повісити “суддю”

|

П`ятеро осіб затримано у Броварах під час акції на підтримку засудженого до 14 років Віталія Запорожця, який вбив начальника селищного відділу міліціїМиколу Симоненка.

Про це Gazeta.ua розповів голова Комітету  з визволення політв`язнівМикола Коханівський.

Він наголосив, що акцію було анонсовано заздалегідь і активісти не планували робити нічого протиправного і такого, щоб виходила за межі анонсованих заходів.

Сьогодні, 4 вересня, у Броварах біля Броварського районного суду пройшла акція на підтримку ув`язненого Віталія Запорожця. За планом мав пройти певного роду флеш-моб. Активісти встановили бутафорську шибеницю та поставили бутафорське опудало судді, яка стала своєрідним збірним образом “продажних суддів і прокурорів”. Далі активісти виголошували промови, після чого мали намір “суворо покарати і стратити в особі цієї судді всіх суддів”.

“Ми не заривалися. Акція була присвячена тому, що рік тому Віталій Запорожець вистрелив у майора Симоненка, який мордував усе село і з того почалась ця епопея. А суддя дала йому 14 років. Власне, у такий спосіб, через цю суддю хотіли показати, що ця окупаційна влада не вічна”, – розповів Коханівський.

Але акції завадили правоохоронці, які почали кийками бити активістів. Коханівський наголосив: “Далі без попередження міліціонери почали заважати нам умовно “стратити” це опудало. Почалася штовханина, під час якої було застосовано кийки. Декого били. Затримано 5 активістів, серед них і шоста літня жінка пані Валентина”.

За словами Коханівського, активістів було близько 50. Водночас правоохоронців було майже стільки ж, не враховуючи тих, хто був у цивільному.

Він запевнив, що міліціонери ніяк не пояснювали свою поведінку. Але для Броварів така реакція місцевої влади та правоохоронців цілком типова.

“Приміром, під Кабміном кожного тижня Азарова або спалюють, або вішають. І ніхто на це ніяк не реагує. У Броварах, я думаю, це зачепило саму цю суддю, яка дала Запорожцю строк. Вони ж тут понти такі місцеві. Хоча це була стандартна акція. Нещодавно ми розбили бюст Леніна під СБУ (у Києві), і нікого не затримали, нічого незвичайного не сталося. Але ж ні — місцевим корупційним бандам, місцевим царькам це потрапило в саме серце. Тому таке сталося”, – переконаний націоналіст.

“Боротьба все одно тримає і за Віталія, і з цією системою. Але зараз наше завдання — визволити людей”, – наголосив він.

Коханівський додав, що саме в цей момент він чатує під Броварським відділком міліції. Затриманих поки лише допитують і звинувачень не висували. Коханівський запевнив, що акція була санкціонована і всі документи, які дозволяють її проведення у них були.

“Ми робили те, що анонсували — не більше. Не менше. Чого нам перешкоджали, було незрозуміло, тим більше в такий спосіб. Було вказано, що саме буде відбуватися. Крім того, ця акція повністю висвітлювалась в Інтернеті, реклама висіла на всіх патріотичних сайтах. Нічого іншого ми не збиралися робити”, – підкреслив активіст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *