ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартує Форум української молоді діаспори

|

У Львові відбудеться Форум української молоді діаспори «Львів 2012» (ФУМД), що проводитиме Конференція українських молодечих організацій Світового Конґресу Українців (КУМО СКУ). Про це інформує прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Відтак, учасниками Форуму будуть молодіжні лідери та представники української молодої діаспори з близько 20-ти країн світу.

Метою форуму є консолідація лідерів молодіжних громадських та студентських організацій  діаспори, а також представників молоді з країн, де офіційно не існують українські  молодіжні організації, згуртувати їх навколо ідеї об’єднанння світового українства, розбудови міжнарожної молодіжної структури та розвитку неформальних форм навчання молоді.

На  форумі буде обговорено найактуальніші теми життя української діаспори, напрацьовано конкретні пропозиції з покращення ефективності роботи молодіжних організацій та координації їх роботи.

Також працюватиме робоча група зі створення Статуту та керівних органів КУМО.

За результатами роботи Форуму буде сформовано пакет документів для роботи молодіжних організацій діаспори на наступний рік.

Окрім цього, в рамках Форуму буде обговорено і прийнято резолюцію ФУМД зі зверненням до державних інституцій України з вимогою створення комплексної державної програми підтримки української молоді діаспори.

У програмі Форуму: конференції, робота в секціях, розгляд пропозицій щодо спільних проектів, тренінги, майстер-класи, неформальна едукація, зустрічі з керівниками діаспори, з українськими політиками, церковними, громадськими та культурними діячами, спортсменами, журналістами, письменниками. А також екскурсії, та українські вечорниці.

На  завершення форуму відбудеться  концерт  «ДІАСПОРА ФЕСТ» за участю вітчизняних та зарубіжних гуртів (гість гурт ЕФІРА з Чикаґо).

Урочисте  відкриття Форуму відбудеться 27 серпня о 14.00 год. в приміщенні великої сесійної зали Львівської обласної ради і триватиме до 1 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *