ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройшов міжнародний велопробіг проти абортів

|

Вчора, 2 серпня, у Львові група пролайферів з України, Чехії та Словаччини провела просвітницьку акцію біля мерії, роздаючи листівки і збираючи підписи на підтримку законопроекту проти абортів. Про це повідомляють організатори заходу.

Активісти також відвідали обласну лікарню, в якій розміщується пологовий будинок і одночасно відділення для абортів. Перед будівлею лікарні активісти молилися до Божої Матері про припинення абортів. По закінченню дня пролайфери побували на кафедрі гінекології цієї установи. Там вони оглянули стенди, на яких представлено обладнання для абортів.

Даний захід у Львові пройшов в рамках міжнародного велопробігу. Окрім Львова, він також  відбувся у селі Плав’є Сколівського району та у Стрию.

Велопробіг проти абортів вже 15 рік поспіль організовує житель Словаччини Ян Гудачек. Разом з однодумцями він кожен рік об`їжджає міста своєї країни, в яких вони проводять пікети біля абортаріїв та органів влади. З часом велопробіги групи Яна Гудачека стали міжнародними: стартувавши в Словаччині, учасники добиралися до Італії та Польщі, їздили в Єрусалим. У цьому році до пробігу долучився український Міжнародний рух проти абортів «Воїни життя», очолюваний Наталією Ярошенко.

Подібна акція проводиться у Львові вперше, і як розповіла Наталія Ярошенко, представники кількох місцевих організацій вирішили об`єднатися для подальшої діяльності на регулярній основі.


Учасники зі Словаччини зазначають, що у них на батьківщині здійснюється близько 30 хірургічних абортів на рік. У той же час в Україні в одній клініці роблять іноді по 10 або більше абортів в день. Україна, як і Росія – в числі світових лідерів з абортів. Щоб виправити цю сумну ситуацію, учасники велопробігу щодня долають50 кілометрів.

Велопробіг проти абортів розпочався в Україні з 28 липня і триватиме він до 10 серпня. Стартував він з Мукачева, а закінчиться Києвом, де учасники проведуть пікет під стінами Верховної Ради з вимогою поставити поза законом вбивства внутрішньоутробних дітей.

Загалом учасники акції побувають у 14 містах, в кожному з яких пройдуть пікети поблизу міських адміністрацій. Пролайфери звернуть увагу влади на дитячий геноцид і необхідність якнайшвидшої і повної заборони абортів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *