ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільш злісні позичальники сидять у Верховній Раді – банкіри

|

Борги підприємств депутатів Верховної ради становлять 90% у загальній простроченій заборгованості корпоративного сектору перед банками.

Про це під час прес-конференції за участі провідних банків заявив старший радник Альфа-банку Роман Шпек, повідомляє “Реальна економіка“.

“Левова частка проблемних активів припадає на корпоративний сектор, власники яких до середини 2012 року сформували окремий клас свідомих неплатників. Ці клієнти формують до 70% прострочених кредитів. У 99 випадках власниками бізнесу, який не повертає кредити комерційним банкам, є народні депутати”, – наголосив банкір.

За його словами, парламентарі оплачують послуги структур, які організовують фіктивні банкротства й відкриття нових фірм, через які починають функціонувати обороти компаній депутатів.

Напередодні керівники таких установ як Альфа-банк, ВТБ банк і Укрсиббанк написали листа прем`єр-міністру Миколі Азарову із проханням звернути увагу на ситуацію, що склалася у найбільших банків із корпорацією “АІС”, яка підконтрольна депутату Партії Регіонів Дмитру Святашу.

За даними фінустанов, корпорація “АІС” заборгувала їм близько 250 млн доларів.

Як інформує “Комерсант-Україна“, кредити були забезпечені комерційною іпотекою, проте в ході судових розглядів вона була неправомірно продана за підробленими судовим рішенням.

Економічна правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *