ОСТАННІ НОВИНИ

Прокурор Львова розповів депутатам про стан законності в місті

|

Завдяки скоординованим діям правоохоронних органів у Львові зменшилась кількість  вчинених тяжких та особливо тяжких злочинів, а також розбоїв, хуліганства, незаконного заволодіння транспортними засобами тощо. Про це сьогодні на сесії ЛМР повідомив прокурор Львова Андрій Стасів, інформуючи депутатів про стан законності в місті. Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста Львова.

Разом з тим, як підкреслив прокурор міста Львова, не відбулось суттєвих зрушень у протидії шахрайству та квартирним крадіжкам.

Упродовж першого півріччя відсоток розкриття злочинів у Львові становив лише 58,2%, у зв’язку з чим органами прокуратури міста суттєво посилено нагляд за додержанням законності при проведенні дізнання та слідства органами внутрішніх справ. Зокрема, виявлено понад 180 раніше не зареєстрованих злочинів, скасовано 185 незаконних постанов про відмову у порушенні кримінальної справи. За результатами розгляду документів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 382 співробітників міліції.

Окрім вжиття заходів щодо протидії злочинності, серед пріоритетних напрямків роботи прокуратури надалі залишається  забезпечення громадянам встановлених законом прав на оплату праці, виявлення порушень у сфері земельних відносин, а також  запобігання корупції. На вказаних напрямах працівникам прокуратур міста вдалось підвищити ефективність роботи.

«Загалом слідчі прокуратур м.Львова цьогоріч скерували до суду 50 кримінальних справ, з яких 27 – про злочини у сфері службової діяльності, 5 –  за фактами умисної невиплати заробітної плати та 6 – за корупційні діяння, вчинені, зокрема, посадовими особами митниці, органів Держтехногенбезпеки, Держгірпромнагляду України, а також працівниками правоохоронних органів», – зазначив у своєму виступі Андрій Стасів.

Сума встановлених збитків у закінчених кримінальних справах перевищує 13 млн. грн., з яких 4 млн. грн. уже відшкодовано, а  на понад 7 млн. грн. в межах кримінального судочинства пред’явлено позовів.

Підсумовуючи результати діяльності за півріччя, прокурор Львова наголосив, що загалом, у сфері захисту прав і свобод громадян та інтересів держави органами прокуратури міста цьогоріч порушено 37 кримінальних справ, з яких  17 скеровано до суду. Крім цього, розглянуто із вжиттям заходів  понад 700 прокурорських подань, відтак  637 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, з них 316 – чиновники органів влади і місцевого самоврядування. Понад 200 незаконних рішень посадовців зазначених органів прокурорами опротестовано та оскаржено до суду.

За документами прокурорського реагування у вказаній сфері відшкодовано 48 млн. грн., в тому числі до бюджету – 5,4 млн. грн.

Наостанок  Андрій Стасів відповів на низку запитань присутніх у залі депутатів, зокрема, щодо внесених прокуратурою протестів на незаконні ухвали та рішення ЛМР, резонансних кримінальних справ, порушених за зловживання бюджетними коштами в органах освіти та інших злободенних проблем міста, над вирішенням яких, за словами прокурора Львова, слід узгоджено працювати не лише правоохоронцям, але й органам влади та місцевого самоврядування.

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *